Kagylótészta céklával
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Adag: 4-6 főre
vagy
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
igény szerint friss bazsalikomlevél
A tálaláshoz:
Elkészítés:
1. Megforrósított vajon és olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott főtt céklát. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, felöntjük a borral, és 3 percig főzzük.
3. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba
5. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk, friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.