Kolbászos-sajtos tészta

| Kolbászos csigatészta receptek , Sajtos csigatészta receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbászos-sajtos tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csigatészta
vagy
4 evőkanál olaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
75 dkg érett, hámozott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss bazsalikomlevél
A tálaláshoz:
5 dkg kemény juhsajt
vagy

Elkészítés:

1. A kolbász bőrét lehúzzuk, a húst összemorzsoljuk. Serpenyőbe tesszük, és 2 percig kevergetve pirítjuk.

2. Hozzáadjuk az olajat, és beletesszük a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 3-4 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, és 15-20 percig főzzük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk, friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

A nagyobb fajta lúdgége- vagy csigatésztát Szardínián (a recept hazájában) malloreddusnak hívják.
Kolbászos-sajtos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4390 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kolbászos-sajtos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek