Reformtészta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Reformtészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zöldborsó
75 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
50 dkg korpás rigatoni
vagy
50 dkg korpás penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
1 és ¼ dl száraz fehérbor
16 szem darabolt fekete olajbogyó
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
1 szál vékonyra szeletelt szárzeller
1 szál hámozott, reszelt sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
12 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
12 dkg reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

1. A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a szár zellert vékonyan felszeleteljük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. 5-7 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a nagyobb darabokra vágott fekete olajbogyót és a leöblített kapribogyót.

4. Felöntjük a borral, és fedő alatt megpároljuk (kb. 30 perc). 20 perc után beleteszszük a zöldborsót is.

5. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet vízzel pótoljuk. Borssal ízesítjük.

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Reformtészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Reformtészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok