Penne paprikamártásban

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöldpaprika
50 dkg penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál ecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej hagyma
1 nagyobb hámozott, negyedelt paradicsom
15 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
5 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A zöldpaprikát sütőben vagy nyílt láng fölött feketedésig sütjük. Nejlonzacskóba tesszük, és 5 percig állni hagyjuk. A héját lehúzzuk és kicsumázzuk.

2. A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kivesszük.

3. A serpenyőbe beleöntjük az olajat, és üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kissé szétnyomott sült paprikát és a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Kis lángon 8-10 percig főzzük. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük.

5. Visszatesszük a pörcöt. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük.

6. Ráöntjük a mártást. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Penne paprikamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1600 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Penne paprikamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook