Penne gorgonzolamártásban

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne gorgonzolamártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
35 dkg érett márványsajt
vagy
35 dkg lágy, morzsolt gorgonzola sajt
4 dkg vaj
1 ¾ dl tejszín
ízlés szerint
A tálaláshoz:
8 evőkanál reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A krémes gorgonzola sajtot összemorzsoljuk és lábosba tesszük.

2. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, és kis lángon összemelegítjük.

3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben rugalmasra (al dente) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba.

4. Reszelt parmezán sajttal és jó adag frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Penne gorgonzolamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1704 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Penne gorgonzolamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter