Penne koktélparadicsommal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne koktélparadicsommal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
50 dkg penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd hámozott fokhagyma
25 dkg friss paraj
ízlés szerint
A tálaláshoz:
3 evőkanál pirított fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát. Aranysárgára sütjük, majd eltávolítjuk.

2. A fokhagymás olajon 5 percig pároljuk a félbevágott koktélparadicsomot. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A fenyőmagot száraz serpenyőben 1 percig kevergetve pirítjuk.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. A megtisztított parajleveleket megmossuk és nedvesen, lábosba tesszük. Addig főzzük, amíg kissé össze nem esik. Lecsöpögtetjük és beletesszük a paradicsomos serpenyőbe.

6. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Nagy lángon összemelegítjük.

7. Fenyőmaggal és jó adag frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.

Penne koktélparadicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1429 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Penne koktélparadicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon