Édeskömény-és paradicsomleves garnélarákkal



Elkészítés:
1. Az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát és az édesköményt, időnként megkeverve 3-4 percig pároljuk, amíg a hagyma kezd üvegesedni.
2. Beletesszük a burgonyát, a vizet, a paradicsomlét, a babérlevelet, és alaposan megsózzuk. Takaréklángon, befedve 25 percig gyöngyözve főzzük, egyszer-kétszer megkeverjük, amíg a zöldségek megpuhulnak (1. kép).
3. A levest hagyjuk kissé hűlni, majd mixerbe vagy robotgépbe öntjük, és simára pürésítjük, adagonként, ha szükséges. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük, és félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit éppen csak annyi főzőlével pépesítjük, amennyi az állagához szükséges, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)
4. A levest visszaöntjük a serpenyőbe, és hozzáadjuk a rákokat (2. kép). 10 percig lassan főzzük, hogy újra felmelegedjen, és magába szívja a rák ízét.
5. Belekeverjük a paradicsomot és a kaprot (3.kép). Ha szükséges, adunk bele még sót és borsot. Ha kívánjuk, kicsivel több paradicsomlével hígíthatjuk. Előmelegített tányérokban, kaporral díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |