Édeskömény-és paradicsomleves garnélarákkal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édeskömény-és paradicsomleves garnélarákkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és ⅓ dl paradicsomlé
2 nagyobb félbevágott, szeletelt édesköménygumó
15 dkg főtt, héj nélküli rák
½ teáskanál összevágott snidling
2 teáskanál olívaolaj
9 dl víz
1 kisebb kockára vágott burgonya
1 nagyobb fej félbevágott, szeletelt hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 ág kapor

Elkészítés:

1. Az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát és az édesköményt, időnként megkeverve 3-4 percig pároljuk, amíg a hagyma kezd üvegesedni.

2. Beletesszük a burgonyát, a vizet, a paradicsomlét, a babérlevelet, és alaposan megsózzuk. Takaréklángon, befedve 25 percig gyöngyözve főzzük, egyszer-kétszer megkeverjük, amíg a zöldségek megpuhulnak (1. kép).

3. A levest hagyjuk kissé hűlni, majd mixerbe vagy robotgépbe öntjük, és simára pürésítjük, adagonként, ha szükséges. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük, és félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit éppen csak annyi főzőlével pépesítjük, amennyi az állagához szükséges, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)

4. A levest visszaöntjük a serpenyőbe, és hozzáadjuk a rákokat (2. kép). 10 percig lassan főzzük, hogy újra felmelegedjen, és magába szívja a rák ízét.

5. Belekeverjük a paradicsomot és a kaprot (3.kép). Ha szükséges, adunk bele még sót és borsot. Ha kívánjuk, kicsivel több paradicsomlével hígíthatjuk. Előmelegített tányérokban, kaporral díszítve tálaljuk.

Édeskömény-és paradicsomleves garnélarákkal Édeskömény-és paradicsomleves garnélarákkal Édeskömény-és paradicsomleves garnélarákkal
Ezzel a módszerrel a legtöbb rákfaj könnyen elkészíthető: 1. A rák ollóit kicsavarjuk. Hüvelykukkunkkal a kemény felső páncél alá nyúlunk és felemeljük. A krémes, barna húst kikaparjuk és félretesszük. A páncélt alaposan megmossuk és megszárítjuk. 2. A hasán lévő puha tasakot kidobjuk, a szürke kopoltyúkat eltávolítjuk. A maradék barna húst kikaparjuk. 3. A rákot hosszában elfelezzük, a fehér húst teáskanállal kikaparjuk.
Az édesköménygumót alaposan meg kell tisztítani, mert a külső levelek fásak lehetnek.
Édeskömény-és paradicsomleves garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1495 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Édeskömény-és paradicsomleves garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
recepttár