Bogyósgyümölcs-gratin

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bogyósgyümölcs-gratin
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
1 evőkanál meggylikőr

Elkészítés:

1. A gyümölcsöt megmossuk, jól lecsepegtetjük, a szárait leszedjük, és a szemeket elfelezzük. A csúnya vagy öreg szemeket eldobjuk. A gyümölcsöt négy tűzálló desszertestányérban vagy -tálkában elosztjuk.

2. Egy nagy lábost a feléig megtöltünk vízzel, és felforraljuk. Egy tűzálló tálat előkészítünk, amely pontosan a forró vizes lábosra illik, anélkül, hogy az alja beleérne a vízbe.

3. A krémhez a tojásokat, a tojássárgájákat, a cukrot és a likőrt a tálba tesszük, a tálat a forró vizes lábosra állítjuk. 10-15 percig verjük, amíg a keverék besűrűsödik, krémessé válik, és keverés közben meglátszik benne a habverő nyoma.

4. A sütő grilljét a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. A krémet elosztjuk a gyümölcsökön, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Azonnal tálaljuk.

Az aranyszínűre sütött tojáskrém alatt frissítő nyári bogyósok tarkasága rejtőzik.
A gyümölcsöket előre is eloszthatjuk a tányérokban vagy a tálkákban, de frissen tartó fóliával takarjuk le, nehogy kiszáradjanak.
Tavaszi, kora nyári gyümölcsökből válogassuk össze a 60 dkg vegyes gyümölcsöt - eperből, málnából, szederből és áfonyából.
Bogyósgyümölcs-gratin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1887 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Bogyósgyümölcs-gratin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
google+