Bogyósgyümölcs-gratin



Elkészítés:
1. A gyümölcsöt megmossuk, jól lecsepegtetjük, a szárait leszedjük, és a szemeket elfelezzük. A csúnya vagy öreg szemeket eldobjuk. A gyümölcsöt négy tűzálló desszertestányérban vagy -tálkában elosztjuk.
2. Egy nagy lábost a feléig megtöltünk vízzel, és felforraljuk. Egy tűzálló tálat előkészítünk, amely pontosan a forró vizes lábosra illik, anélkül, hogy az alja beleérne a vízbe.
3. A krémhez a tojásokat, a tojássárgájákat, a cukrot és a likőrt a tálba tesszük, a tálat a forró vizes lábosra állítjuk. 10-15 percig verjük, amíg a keverék besűrűsödik, krémessé válik, és keverés közben meglátszik benne a habverő nyoma.
4. A sütő grilljét a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. A krémet elosztjuk a gyümölcsökön, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Azonnal tálaljuk.