Orsótészta sajtgombóccal

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fusilli
vagy
50 dkg orsótészta
50 dkg tehéntúró
vagy
50 dkg ricotta sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál húsleves
1 db citrom leve
3 dkg durvára tört dió
1 gerezd zúzott fokhagyma
8 dkg reszelt parmezán sajt
7 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szétnyomkodott ricottát vagy tehéntúrót tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a lisztet, a tojássárgáját, a sót, a borsot és az apróra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük.

2. A sajtmasszából apró gombócokat formálunk. Kiolajozott tepsibe terítjük, 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.

3. A szárzeller közepét kettévágjuk, az egyik felét robotgépbe tesszük a durvára vágott dióval, a levessel és a citromlével együtt. Összeturmixoljuk.

4. A maradék zellert hosszú csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a zellert és a zúzott fokhagymát. 2-3 percig pároljuk.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beletesszük a serpenyőbe.

6. Felöntjük a zelleres folyadékkal és összemelegítjük.

7. A zsemlemorzsát szárazon vagy kevés olajjal aranybarnára pirítjuk.

8. A mártásos tésztába belekeverjük a sült sajtgombócokat és megszórjuk a pirított morzsával.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Orsótészta sajtgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Orsótészta sajtgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
vegetáriánus ételek