Citromos sabayonette friss bogyósokkal

Citromos zabaglione friss bogyósokkal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromos sabayonette friss bogyósokkal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg szeder
10 dkg áfonya
20 dkg málna
4 dkg porcukor
A díszítéshez:
4 szál menta
A sabayonette-hez:
1 dl citromlé
3 db tojás
10 dkg puha vaj
12 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A sabayonette-hez egy lábost félig megtöltünk vízzel, és felforraljuk. Egy akkora tűzálló tálat, amely éppen ráültethető a lábosra, anélkül hogy az alja a vízbe érne, előkészítünk. A tojásokat, a cukrot és a citromlét a tálba öntjük, a forró víz fölé tesszük. 20-25 perc alatt habosra keverjük, amíg besűrűsödik, és keverés közben meglátszik benne a habverő nyoma.

2. A tálat levesszük a tűzről, és teáskanalanként hozzáadjuk a vajat. Tiszta tálba átöntjük, amelyet egy másik, jéggel töltött tálra teszünk, és így 15 percig verjük, amíg a krém jéghidegre hűl. Levesszük a jégről, majd legalább 60 percre hideg helyre tesszük.

3. Mindegyik gyümölcsből négy szép bogyót félreteszünk; a többit a porcukorral elkeverjük. Négy talpas boros- vagy nagy, hosszú pezsgőspoharat a negyedéig megtöltünk a krémmel, majd elosztjuk rajtuk a gyümölcskeveréket. Erre jön a második réteg sabayonette. A félretett gyümölcsökkel és egy-egy mentaággal díszítjük. Tálalásig hideg helyre tesszük.

A sabayonette név az olasz zabaglione francia megfelelőjéből ered. Fontos tudni, hogy az elkészítés napján kell elfogyasztani.
Citromos sabayonette friss bogyósokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1284 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Citromos sabayonette friss bogyósokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
ételfotó