Articsókás keréktészta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsókás keréktészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 fej tisztított, vékonyra szeletelt articsóka
50 dkg keréktészta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej kockára vágott hagyma
24 db olajban eltett, darabolt szárított paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
12 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Az articsókát megtisztítjuk, a külső leveleket leszedjük. Félbevágjuk, a belső, száraz szálakat kiszedjük. Az articsókaszívet vékonyan felszeleteljük.

2. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

3. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a kockára vágott hagymát. Üvegesre pároljuk.

4. Hozzáadjuk a villával szétnyomott szardellafilét, majd a darabokra vágott, napon szárított paradicsomot. Felöntjük félpohárnyival a tészta főzővizéből. 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük.

5. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Articsókás keréktészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1330 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Articsókás keréktészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár