Fusilli savoai módra

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fusilli savoai módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zsenge, kockára vágott cukkini
50 dkg orsótészta
vagy
50 dkg fusilli
15 dkg lágy sajt
vagy
15 dkg fontina sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dl tejszín
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 kis fej kockára vágott sonkahagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, kockára vágott hagymát és a nagyobb kockákra vágott cukkinit megforrósított olajon 7-8 percig pároljuk.

2. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

3. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. A főzővizéből félpohárnyit a serpenyőbe öntünk. Nagy lángon főzzük.

4. Belekeverjük a tejszínt, a fontina sajtot, majd amikor mártássá főtt, a lecsöpögtetett tésztát is. Nagy lángon összemelegítjük.

Fusilli savoai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Fusilli savoai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó