Orsótészta tonhallal és zöldbabbal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orsótészta tonhallal és zöldbabbal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöldbab
25 dkg olajos tonhal
50 dkg fusilli
vagy
50 dkg orsótészta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss kakukkfű
ízlés szerint friss majoránna

Elkészítés:

1. A zöld hüvelyű babot forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, felaprítjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a babot. Sóval, borssal ízesítjük, s 5 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, villával szétnyomott tonhalat. További 2-3 percig főzzük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba.

5. Frissen vágott zöld fűszerekkel megszórva tálaljuk.

Orsótészta tonhallal és zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1808 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Orsótészta tonhallal és zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+