Tészta Monaco módra

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tészta Monaco módra
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 és fél dkg mélyhűtött lóbab
37 és fél dkg eliche (csavarttészta)
18 ¾ dkg vastagra szeletelt szárzeller
vagy
18 ¾ dkg vastagra szeletelt cikória
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika
vagy
ízlés szerint szárított őrölt chilipaprika
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és ¼ gerezd zúzott fokhagyma
18 ¾ dkg darabolt koktélparadicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A cikóriát vagy szárzellert vastagon felszeleteljük, s lábosba tesszük a fagyasztott lóbabbal együtt. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon 10-12 percig főzzük.

2. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

3. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt koktélparadicsomot. Sóval, borssal, darált szárított chilivel vagy cseresznyepaprikával ízesítjük.

4. A zöldségeket leszűrjük, és a serpenyőbe tesszük.

5. A leszűrt tésztát belekeverjük a mártásba. Nagy lángon összemelegítjük.

Tészta Monaco módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1437 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tészta Monaco módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó