Tészta Monaco módra

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tészta Monaco módra
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg mélyhűtött lóbab
62 és fél dkg vastagra szeletelt szárzeller
vagy
62 és fél dkg vastagra szeletelt cikória
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika
vagy
ízlés szerint szárított őrölt chilipaprika
10 evőkanál extraszűz olívaolaj
7 és fél gerezd zúzott fokhagyma
62 és fél dkg darabolt koktélparadicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A cikóriát vagy szárzellert vastagon felszeleteljük, s lábosba tesszük a fagyasztott lóbabbal együtt. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon 10-12 percig főzzük.

2. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

3. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt koktélparadicsomot. Sóval, borssal, darált szárított chilivel vagy cseresznyepaprikával ízesítjük.

4. A zöldségeket leszűrjük, és a serpenyőbe tesszük.

5. A leszűrt tésztát belekeverjük a mártásba. Nagy lángon összemelegítjük.

Tészta Monaco módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tészta Monaco módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek