Ditalini zöldségekkel

| Zöldséges ditaloni receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Ditalini zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szem paradicsom
2 nagyobb hámozott, kockára vágott burgonya
25 dkg rövid tészta
vagy
25 dkg ditali
50 dkg csíkokra vágott kelkáposzta
vagy
50 dkg csíkokra vágott fodros kel
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
8 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
8 dkg reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. 1 paradicsomot, 1 gerezd egészben hagyott fokhagymát, a kockára vágott burgonyát és a csíkokra vágott fodros kelt vagy kelkáposztát lábosba tesszük. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük, a főzővizet félretesszük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a maradék, zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a maradék, lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, 10 percig pároljuk.

3. Belekeverjük a többi zöldséget.

4. A zöldségek főzővizében a tésztát rugalmasra (al dente) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Ditalini zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1420 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Ditalini zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél