Ditalini zöldségekkel



Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. 1 paradicsomot, 1 gerezd egészben hagyott fokhagymát, a kockára vágott burgonyát és a csíkokra vágott fodros kelt vagy kelkáposztát lábosba tesszük. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük, a főzővizet félretesszük.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a maradék, zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a maradék, lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, 10 percig pároljuk.
3. Belekeverjük a többi zöldséget.
4. A zöldségek főzővizében a tésztát rugalmasra (al dente) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.