Karfiolos kagylótészta csípősen
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A karfiolt rózsáira szedjük, a vastag szárat felszeleteljük. Lábosba tesszük, annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, félretesszük.
2. A megforrósított vajon és olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált szárított cseresznyepaprikát és a karfiolt.
3. Kis lángon további 8-10 percig főzzük. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beletesszük a serpenyőbe.
4. Kis lángon összemelegítjük.