Paradicsomos penne pulykamelltekerccsel



Elkészítés:
1. A zúzott fokhagymát tálkában összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt sajttal.
2. A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, kiveregetjük. Sóval, borssal ízesítjük. Rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. A tekercseket fogvájóval rögzítjük.
3. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a kockára vágott hagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pulykamell-tekercseket. Körös-körül megpirítjuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.
4. Belekeverjük a paradicsommártást és fedő alatt kb. 60 percig pároljuk. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet vízzel pótoljuk.
5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást. Ízlés szerint reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
Paradicsommártás

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd feldaraboljuk.
2. A többi zöldséget megtisztítjuk, felaprítjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a szárzellert és a zúzott fokhagymát. 5 percig pároljuk.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a friss bazsalikomleveleket, az apróra vágott petrezselymet, sót, cukrot, borsot. Fedő alatt 45 percig pároljuk, majd fakanállal összetörjük.
Ha sima állagú szószt szeretnénk, turmixoljuk össze a mártást.