Csípős orsó

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Csípős orsó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg orsótészta
ízlés szerint szárított őrölt chilipaprika
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dkg vaj
60 dkg hámozott, konzerv paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
2 db kockára vágott piros húsú paprika
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss, apróra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon és olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott piros húsú paprikát és az ízlés szerinti mennyiségű darált szárított cseresznyepaprikát. További fél órát főzzük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba.

5. Frissen vágott bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.

Csípős orsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1419 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Csípős orsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon