Tészta kolozsvári szalonnával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tészta kolozsvári szalonnával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg főtt csicseriborsó
25 dkg csíkokra vágott kelkáposzta
10 dkg csíkokra vágott kolozsvári szalonna
50 dkg masnitészta
vagy
vagy
2 evőkanál olaj
másfél dl húsleves
2 szál kockára vágott zöldhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A főtt csicseriborsó felét krumplinyomóval összetörjük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott zöldhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát is, és 2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát. Felöntjük a levessel, és 10 percig pároljuk. Időnként megkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Belekeverjük a szétnyomott és az egészben hagyott főtt csicseriborsót is. További 5 percig főzzük.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

6. Leszűrjük, belekeverjük a mártásba és tálaljuk.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Tészta kolozsvári szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tészta kolozsvári szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek