Tonhalas rigatoni brokkolival



Elkészítés:
1. A brokkolit rózsáira szedjük, a vastag szárat felszeleteljük. Ha a levelek frissek, azt is felhasználjuk. Lábosba tesszük, annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon kb. 5 percig főzzük.
2. Leszűrjük, a brokkolit félretesszük, a főzővizét ismét felforraljuk és beletesszük a tésztát. Kb. 10 perc alatt rugalmasra (al dente) főzzük.
3. Közben serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a kockára vágott hagymát. Üvegesre pároljuk.
4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalat. Apróra vágott friss kakukkfűvel, sóval, borssal, darált, szárított chilivel ízesítjük. Felöntjük 2 deciliternyivel a tészta főzővizéből, és kis lángon 10 percig pároljuk.
5. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba.
6. Ízlés szerint locsolunk még rá keveset a tonhal olajából.