Tonhalas rigatoni brokkolival

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tonhalas rigatoni brokkolival
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rózsáira bontott brokkoli
25 dkg konzerv tonhal
50 dkg rigatoni
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 ág friss, apróra vágott kakukkfű
1 kis darab szárított chilipaprika
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, a vastag szárat felszeleteljük. Ha a levelek frissek, azt is felhasználjuk. Lábosba tesszük, annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon kb. 5 percig főzzük.

2. Leszűrjük, a brokkolit félretesszük, a főzővizét ismét felforraljuk és beletesszük a tésztát. Kb. 10 perc alatt rugalmasra (al dente) főzzük.

3. Közben serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a kockára vágott hagymát. Üvegesre pároljuk.

4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalat. Apróra vágott friss kakukkfűvel, sóval, borssal, darált, szárított chilivel ízesítjük. Felöntjük 2 deciliternyivel a tészta főzővizéből, és kis lángon 10 percig pároljuk.

5. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba.

6. Ízlés szerint locsolunk még rá keveset a tonhal olajából.

Tonhalas rigatoni brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1939 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tonhalas rigatoni brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél