Rigatoni kolbásszal és zöldborsóval

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rigatoni kolbásszal és zöldborsóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg zöldborsó
20 dkg lebőrözött olasz sertéskolbász
50 dkg rigatoni
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 csokor friss, csíkokra vágott zsálya
1 evőkanál paradicsompüré
2 és fél dl forró víz
1 és ¼ dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, összemorzsolt olasz kolbászt, és 3 percig kevergetve pirítjuk.

2. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük a tejszínnel és fedő alatt, kis lángon 15 percig főzzük.

3. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott friss zsályalevelet, a zöldborsót és 2 percig pároljuk. Felöntjük a forró vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. A végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet is.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe.

5. Ráöntjük a tejszínes mártást, és 2 perc alatt összemelegítjük. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Rigatoni kolbásszal és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rigatoni kolbásszal és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista