Holland tészta szalonnával, zöldborsóval

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Holland tészta szalonnával, zöldborsóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöldborsó
15 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
50 dkg penne
2 evőkanál olaj
4 kis fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húsos füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőbe tesszük, és 2 percig sütjük.

2. Hozzáadjuk az olajat, a kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.

3. Belekeverjük a zöldborsót is, és addig pároljuk, amíg a borsó megpuhul (a fagyasztott jóval gyorsabban puhul, mint a friss). Sóval, borssal ízesítjük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük, és melegen tálaljuk.

Holland tészta szalonnával, zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Holland tészta szalonnával, zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár