Orsótészta báránnyal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Orsótészta báránnyal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kicsontozott, szeletelt báránycomb
75 dkg orsótészta
18 dkg kemény, reszelt juhsajt
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 ág friss, apróra vágott rozmaring
6 gerezd zúzott fokhagyma
másfél fej kockára vágott hagyma
18 dkg reszelt pecorino sajt
75 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kicsontozott báránycombot vékonyan felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot.

3. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd 6-8 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és fedő alatt kb. 120 percet pároljuk. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet vízzel pótoljuk.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.

Orsótészta báránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Orsótészta báránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó