Orsótészta báránnyal



Elkészítés:
1. A kicsontozott báránycombot vékonyan felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot.
3. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd 6-8 percig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és fedő alatt kb. 120 percet pároljuk. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet vízzel pótoljuk.
5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.