Korpás orsótészta szegény ember módra

| Korpás orsótészta receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Korpás orsótészta szegény ember módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál karikára vágott zöldhagyma
50 dkg apró szemű, negyedelt paradicsom
2 db konzerv szardellafilé
50 dkg korpás orsótészta
2 evőkanál olívaolaj
½ fej kockára vágott hagyma
1 csokor csíkokra vágott rukkola
50 dkg korpás eliche (csavarttészta)
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a felkarikázott zöldhagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét, és jól összekeverjük. Belekeverünk 2 evőkanálnyit a tészta főzővizéből.

3. Hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot és a csíkokra vágott rukkolalevelet. Sóval, borssal ízesítjük, további 4-5 percig főzzük.

4. A tésztát leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. 2 perc alatt összemelegítjük.

Korpás orsótészta szegény ember módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2023 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Korpás orsótészta szegény ember módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó