Tonhalas penne



Elkészítés:
1. A friss tonhalfilét nagyobb darabokra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a kissé szétnyomott, de egészben hagyott fokhagymát. 2 percig sütjük.
2. A fokhagymát eltávolítjuk, a visszamaradt olajba beletesszük a tonhalat. 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáadjuk a darabokra tördelt zöld hüvelyű babot, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, az oregánó felét. 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, és 10 percig főzzük.
4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. 2 perc alatt összemelegítjük.
5. A maradék oregánóval megszórva tálaljuk.