Tonhalas penne

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas penne
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg darabolt tonhalfilé
50 dkg penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 szál friss oregánó
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
6 nagy hámozott, negyedelt paradicsom
40 dkg zöldbab
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss tonhalfilét nagyobb darabokra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a kissé szétnyomott, de egészben hagyott fokhagymát. 2 percig sütjük.

2. A fokhagymát eltávolítjuk, a visszamaradt olajba beletesszük a tonhalat. 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáadjuk a darabokra tördelt zöld hüvelyű babot, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, az oregánó felét. 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, és 10 percig főzzük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. 2 perc alatt összemelegítjük.

5. A maradék oregánóval megszórva tálaljuk.

Tonhalas penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3938 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tonhalas penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj