Húsos tészta római módra

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos tészta római módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg darabolt csirkemáj
15 dkg darabolt marhahátszín
50 dkg csigatészta
vagy
50 dkg garganelli
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet reszelt szerecsendió
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
6 dkg vaj
½ dl száraz marsala bor
½ adag besamelmártás
1 kisebb fej kockára vágott hagyma
25 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
1 szál reszelt sárgarépa
6 dkg főtt, csíkokra vágott füstölt sonka
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megforrósított vaj felén üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott marhahátszínt és csirkemájat. További 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Felöntjük a borral, a marhahúslevessel belekeverjük a besamelmártást, majd csipetnyi reszelt szerecsendióval és őrölt fahéjjal fűszerezzük. Fedő alatt 30 percig pároljuk.

4. Közben a csíkokra vágott főtt, füstölt sonkát a maradék, megforrósított vajon körös-körül megpirítjuk. Belekeverjük a húsmártásba.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, előmelegített tálba tesszük és ráöntjük a mártást.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dl tej
6 evőkanál vaj
6 evőkanál liszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

1. A tejet 90 fokosra melegítjük.

2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Csomómentesre keverjük.

3. Apránként felöntjük a maradék tejjel. Állandó keverés mellett besűrítjük (a legbiztosabb, ha habverőt használunk). Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Krémes állagúnak kell lennie.

4. A besamel az egyik legnépszerűbb alapmártás, sajttal, tojássárgájával, frissen vágott petrezselyemmel tovább fűszerezhetjük.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Húsos tészta római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Húsos tészta római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
vegetáriánus ételek