Kagylótészta articsókamártásban

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Kagylótészta articsókamártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 üveg konzerv articsókaszív
vagy
8 db friss, tisztított articsóka
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál kapribogyó
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg kimagozott, félbevágott fekete olívabogyó
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az articsókát megtisztítjuk, félbevágjuk, a belső, száraz szálakat kiszedjük. Az articsókaszívet felszeleteljük és serpenyőbe tesszük.

2. Hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát és 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Hozzáadjuk a félbevágott fekete olajbogyót, a lecsöpögtetett kapribogyót, és további 5 percig pároljuk.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük, frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Kagylótészta articsókamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 720 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kagylótészta articsókamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter