Füstölt lazac bazsalikomos paprikamártással

| Füstölt lazac paprikamártással receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Füstölt lazac bazsalikomos paprikamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott bazsalikomlevél
4 db bőrös lazacfilé
1 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
másfél evőkanál olaj
1 dl olívaolaj
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 225 °C-ra előmelegítjük. A paprikát egy kis olívaolajjal megkenjük, tepsire tesszük, és 15-20 percig sütjük, amíg a héja megfeketedik, felhólyagosodik. Nejlonzacskóba csomagolva hagyjuk kihűlni. A héját lehúzzuk, a paprikát félbevágjuk, kimagozzuk.

2. A mártáshoz a paprikát turmixba vagy konyhai robotgépbe tesszük, a maradék olívaolajat hozzáadjuk, és sima péppé összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük, és egy kis lábosba tesszük.

3. A lepikkelyezett lazacfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A növényi olajat és a vajat tűzálló tálban a legnagyobb lángon felforrósítjuk. A lazacot a bőrös felével felfelé a tálba tesszük, a sütőben 2 percig sütjük. Az edényt kiemeljük, a halat megfordítjuk, visszatesszük, még 6 percig tovább sütjük, amíg a bőre kezd elszíneződni.

4. A mártást közepes lángon megmelegítjük, és hozzáadjuk a bazsalikomot. A lazacot előmelegített tányérokra tesszük, elosztjuk körülötte a mártást. Forrón tálaljuk. Vegyes zöldsalátát kínálunk mellé.

Ebben a finom mártásban az édes sült paprika izgalmasan társul az inkább borsos ízű bazsalikommal, és tökéletes kiegészítése a lédús lazacfilének. Egy pohár jól lehűtött fehérbort kínáljunk hozzá.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz pezsgő illik hozzá.
Füstölt lazac bazsalikomos paprikamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1565 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Füstölt lazac bazsalikomos paprikamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
bevásárlólista