Zöld-fehér fusilli



Elkészítés:
1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.
2. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott fodros kelt, majd a főzési idő vége előtt 2 perccel a csíkokra vágott friss parajt is.
3. Másik lábosban 2 liter vizet forralunk. Belekeverjük az ecetet. Amikor gyöngyözve forr, lassan, óvatosan beleengedjük a felütött tojásokat.
4. Addig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, de a tojássárgája még lágy marad (3-4 perc). Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük, de melegen tartjuk.
5. A tésztát és a zöldségeket lecsöpögtetjük, és előmelegített tálba halmozzuk. Reszelt sajttal meghintjük, és ráültetjük a buggyantott tojásokat. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, frissen őrölt borssal megszórjuk.