Zöld-fehér fusilli

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Zöld-fehér fusilli
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
96 és ¼ dkg friss, csíkokra vágott paraj
11 db tojás
137 és fél dkg fusilli
137 és fél dkg zsenge, darabolt kelkáposzta
vagy
137 és fél dkg darabolt fodros kel
11 evőkanál olvasztott vaj
8 evőkanál fehérborecet
19 és ¼ dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
19 és ¼ dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott fodros kelt, majd a főzési idő vége előtt 2 perccel a csíkokra vágott friss parajt is.

3. Másik lábosban 2 liter vizet forralunk. Belekeverjük az ecetet. Amikor gyöngyözve forr, lassan, óvatosan beleengedjük a felütött tojásokat.

4. Addig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, de a tojássárgája még lágy marad (3-4 perc). Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük, de melegen tartjuk.

5. A tésztát és a zöldségeket lecsöpögtetjük, és előmelegített tálba halmozzuk. Reszelt sajttal meghintjük, és ráültetjük a buggyantott tojásokat. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, frissen őrölt borssal megszórjuk.

Zöld-fehér fusilli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1679 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Zöld-fehér fusilli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár