Zöld-fehér fusilli

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Zöld-fehér fusilli
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg friss, csíkokra vágott paraj
4 db tojás
50 dkg fusilli
50 dkg zsenge, darabolt kelkáposzta
vagy
50 dkg darabolt fodros kel
4 evőkanál olvasztott vaj
8 evőkanál fehérborecet
7 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
7 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott fodros kelt, majd a főzési idő vége előtt 2 perccel a csíkokra vágott friss parajt is.

3. Másik lábosban 2 liter vizet forralunk. Belekeverjük az ecetet. Amikor gyöngyözve forr, lassan, óvatosan beleengedjük a felütött tojásokat.

4. Addig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, de a tojássárgája még lágy marad (3-4 perc). Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük, de melegen tartjuk.

5. A tésztát és a zöldségeket lecsöpögtetjük, és előmelegített tálba halmozzuk. Reszelt sajttal meghintjük, és ráültetjük a buggyantott tojásokat. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, frissen őrölt borssal megszórjuk.

Zöld-fehér fusilli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1657 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Zöld-fehér fusilli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest