Csőtészta szicíliai pestoval

Csőtészta szicíliai pesztóval

| Pesztós pipe rigate receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csőtészta szicíliai pestoval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál sós lében eltett kapribogyó
75 dkg érett, félbevágott paradicsom
50 dkg pipe rigate
vagy
50 dkg rövid csőtészta
1 teáskanál szárított oregánó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kapribogyót hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és szárazra töröljük. A paradicsomot félbevágjuk, a magokat kikaparjuk.

2. Belsejét besózzuk, majd a vágott felével lefelé szitára tesszük, hogy a leve lecsoroghasson. Kockára vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a kapribogyót, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a szárított oregánót és a cseresznyepaprikát. Legalább 1 órát érleljük.

3. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

4. A fazék tetejére rátesszük a tálat, hogy megmelegedjen a nyers mártás. A tésztát leszűrjük, az előmelegített tálba halmozzuk és összekeverjük a mártással.

Csőtészta szicíliai pestoval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1417 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Csőtészta szicíliai pestoval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon