Cukkinis rigatoni

| Cukkinis rigatoni receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkinis rigatoni
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 kisebb karikára vágott cukkini
50 dkg rövid, vastag csőtészta
vagy
50 dkg rigatoni
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dkg vaj
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. Közben a cukkinit megmossuk, felkarikázzuk. Serpenyőben vajat és olajat forrósítunk és a cukkini karikákat aranysárgára sütjük.

3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált szárított cseresznyepaprikát is. Felöntjük fél pohár vízzel, és puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A tésztát leszűrjük, előmelegített tálba halmozzuk és ráöntjük a mártást.

5. Frissen vágott petrezselyemmel és reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Cukkinis rigatoni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1456 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Cukkinis rigatoni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja