Penne bolognai módra

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne bolognai módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl testes száraz vörösbor
2 és fél dl marhaalaplé
15 dkg reszelt parmezán sajt
1 fej apróra vágott hagyma
5 dkg apróra vágott zellergumó
1 szál apróra vágott sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított zellergumót, sárgarépát és hagymát apróra vágjuk.

2. Megforrósított olajon 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst.

3. Addig sütjük, amíg a hús elveszíti a színét. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

4. 5 percig főzzük, majd belekeverünk 2-3 evőkanál levest. Lefedjük és kb. 60 percig főzzük. Az elpárolgott nedvességet húslevessel pótoljuk.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben 7 percig főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. További 5 percig főzzük, hogy a tészta magába szívja a mártás egy részét.

6. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Penne bolognai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2237 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Penne bolognai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek