Juhásztészta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Juhásztészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
50 dkg korpás rigatoni
20 dkg félkemény, reszelt juhsajt
vagy
20 dkg félkemény, reszelt pecorino sajt
5 dkg vaj
1 és ¼ dl főzőtejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
6 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A meghámozott burgonyát kockára vágjuk, és sós vízbe feltesszük főzni. 5 perc után hozzáadjuk a tésztát is. Rugalmasra (al dente) főzzük.

2. A pecorino sajtot lábosba reszeljük és felöntjük a tejszínnel. Összemelegítjük, amíg a sajt fel nem olvad. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A tésztát és a burgonyát lecsöpögtetjük, majd belekeverjük a sajtmártásba.

4. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Juhásztészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1970 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Juhásztészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook