Korpás penne zellerrel és gorgonzolával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Korpás penne zellerrel és gorgonzolával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál szárzeller
50 dkg korpás penne
15 dkg lágy márványsajt
vagy
15 dkg lágy gorgonzola sajt
5 dkg vaj
9 dkg összevagdalt dióbél
1 és ¼ dl zöldségalaplé
¾ dl tejszín
5 dkg érett, morzsolt márványsajt
vagy
5 dkg érett, morzsolt gorgonzola sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárzeller külső, kemény leveleit leszedjük. Néhány levelet a díszítéshez félreteszünk, a többit a zsenge szárral együtt felaprítjuk.

2. Serpenyőben vajat forrósítunk és megpároljuk a zellert. Felöntjük a levessel, és fedő alatt megpároljuk (kb. 10 perc).

3. A krémes gorgonzolát vagy márványsajtot lábosba tesszük a tejszínnel együtt. Addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad. Belekeverjük a zelleres levesbe. Összeforraljuk.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Közben a dióbelet durvára vágjuk, a félretett zellerleveleket felaprítjuk.

5. A tésztát leszűrjük, előmelegített tálba halmozzuk és ráöntjük a mártást. Rámorzsoljuk a csípős gorgonzolát vagy márványsajtot és meghintjük a durvára vágott dióval meg a zellerlevelekkel. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Korpás penne zellerrel és gorgonzolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1450 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Korpás penne zellerrel és gorgonzolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek