Paradicsompesto
Pesto rosso, Vörös pesto



Elkészítés:
1. A szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
2. A fenyőmagot, vagy a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.
3. A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.
4. Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.
Bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.