Paradicsompesto

Pesto rosso, Vörös pesto

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Paradicsompesto
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg pirított mandulaforgács
vagy
5 dkg pirított fenyőmag
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
1 db kimagozott, darabolt paradicsom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.

2. A fenyőmagot, vagy a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.

3. A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.

4. Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.

Bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.

Paradicsompesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4808 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vermes Györgyné Vermes Györgyné
gasztroABC

Paradicsompesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vermes Györgyné Vermes Györgyné
gasztroABC

facebook