Banános-chilis joghurt

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc kezdőknek átlagos ár
Banános-chilis joghurt
Eszközök: habverő, kés, keverőtál
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl natúr joghurt
2 db érett banán
½ teáskanál chilipaprika
1 és ¼ dl tejszín
1 db erős zöldpaprika
vagy
1 db erős pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A joghurtot üvegtálba tesszük, és habverővel simára keverjük (1.kép). A habverővel állandóan keverve apránként hozzáadjuk a tejszínt.

2. Belekeverjük a finomra vágott chilipaprikát (vagy cseresznyepaprikát) (2. kép), és ízlés szerint sózzuk.

3. A közepesen érett banánokat meghámozzuk, kis, egyforma darabkákra vágjuk (3. kép), és jól összekeverjük a joghurttal (4. kép). Hidegen, karikára vágott chilipaprikával díszítve tálaljuk.

Banános-chilis joghurt Banános-chilis joghurt Banános-chilis joghurt Banános-chilis joghurt
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető mártást kapunk, ha a joghurtot zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, sóval, őrölt római köménnyel és kevés chilivel ízesítjük.
A chilis-banános joghurt kiválóan kiegészíti az erősen fűszeres currys ételeket. A krémes joghurt és a banán enyhíti a chili csípősségét.
Banános-chilis joghurt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Banános-chilis joghurt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
google+