Chapati

Csapati

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chapati
Adag: 4-6 főre (21 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg attaliszt
vagy
másfél evőkanál olvasztott ghee
2 dl langyos víz
1 teáskanál

Elkészítés:

1. A lisztet a munkaasztalra szitáljuk, a korpa egy részét eltávolítjuk.

2. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a ghee-t (1. kép) és a sót. Ujjheggyel könnyedén összedolgozzuk, majd annyi langyos vizet öntünk hozzá (2. kép), hogy puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk.

3. A tésztát 8-10 percig dagasztjuk. Amikor már teljesen sima és rugalmas, hosszú hengert formázunk belőle. A hengert 18-24 egyenlő darabkára vágjuk, majd apró gombócokat gyúrunk belőle.

4. A golyócskákat enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk (3. kép).

5. Vas- vagy teflonbevonatú palacsintasütőt szárazon megforrósítunk (legfeljebb olajba mártott papírtörlővel bedörzsöljük). A chapatik mindkét felét pirosra sütjük (4. kép). A kész kenyér kissé felfúvódik, száraz, de rugalmas.

6. A kész chapatikat a sütés teljes befejezéséig ruhával letakarva melegen tartjuk. Szalvétába csomagolva kínálhatjuk például a pikáns csicseriborsó mellé.

Chapati Chapati Chapati Chapati
Az Indiában használt liszthez talán a megszitált, teljes kiőrlésű liszt áll a legközelebb.
Bármilyen indiai fogáshoz kiváló kísérőétel
Chapati
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Chapati
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
cikkek