Tojás-vindaloo

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojás-vindaloo
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
2 evőkanál csípős currypaszta
vagy
2 evőkanál vindaloo- krém
½ pohár víz
3 evőkanál konzerv kókuszkrém
1 teáskanál zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
1 db hegyes, erős zöldpaprika
½ teáskanál reszelt gyömbér
3 evőkanál vaj
vagy
3 evőkanál ghee
1 evőkanál apróra vágott mentalevél
vagy
1 evőkanál apróra vágott koriander
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A főzővízbe 1 teáskanál ecetet teszünk, ebben 8-9 perc alatt keményre főzzük a tojásokat. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk. Villával jól megszurkáljuk (1. kép), és megtöröljük.

2. A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a zöldpaprikát a ghee-ben vagy vajban aranyszínűre sütjük. Hozzáadjuk a vindaloo- vagy currykrémet, és röviden összeforraljuk. Beletesszük a kókusztejet (2. kép), és felöntjük fél pohár vízzel. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük.

3. Az olajat felforrósítjuk, és a tojásokat addig sütjük, amíg külsejük aranyszínűvé válik (3. kép). Ekkor áttesszük a mártásos lábosba (4. kép). Ízlés szerint korianderlevéllel és citromlével fűszerezzük, majd 8-9 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.

Tojás-vindaloo Tojás-vindaloo Tojás-vindaloo Tojás-vindaloo
Amennyiben keménytojást készítünk, a hűtőből kivett tojásra öntsünk hideg vizet és forraljuk fel. Ha egyből a forró vízbe tesszük, akkor megreped a héja.

Vindaloo-krém

Vindaloo-krém
6 db szárított cseresznyepaprika vagy
6 db szárított chilipaprika
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál ecet
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál lepkeszegmag
1 teáskanál fekete mustármag
1 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál koriandermag

1. Vindaloo-krémet otthon is készíthetünk. Ehhez először 6 darab szárított chilipaprikát (cseresznyepaprikát) meleg vízbe áztatunk.

2. Szárazon megpirítunk 1 evőkanál koriandermagot és egy teáskanál római köményt, ugyanennyi fekete mustármagot, lepkeszegmagot és fekete borsot.

3. A leszűrt chilit, a pirított fűszereket, 1 teáskanál kurkumát finomra daráljuk, majd belekeverünk 2 evőkanál ecetet és 1 teáskanál cukrot. Ezt a krémet hűtőszekrényben egy hétig eltarthatjuk.

Tojás-vindaloo
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Tojás-vindaloo
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
könyvek