Vaníliás őszibarack
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A barackokat 1 percre forró vízbe rakjuk, majd a héjukat lehúzzuk.
2. A fehérbort a mézzel és a vaníliarúddal addig melegítjük, amíg a méz fel nem oldódott. A barackokat belerakva puhára főzzük, majd lehűtjük. Néhány órára jégbe hűtjük. A vaníliarudat kidobva a barackokat talpas poharakba rakjuk, és a levével meglocsolva, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Nyár végi, fehér kemény húsú barackból a legjobb. Télen félbevágott őszibarackbefőttből is készülhet, amit leszűrve a kihűlt mézes-vaníliás borral leöntünk.
Zsírtartalma 0 gramm.