Karfiolos zöldborsó

| Karfiol-zöldborsó ragu receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karfiolos zöldborsó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb rózsáira bontott karfiol
vagy
30 dkg friss zöldborsó
1 evőkanál vindaloo- krém
2 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál őrölt koriander
2 nagy érett paradicsom
1 fej közepes méretű hagyma
1 teáskanál zúzott fokhagyma
2 dl joghurt
4 evőkanál ghee
1 teáskanál
2 db kardamom
1 teáskanál reszelt gyömbér
¾ teáskanál kurkuma

Elkészítés:

1. A kb. 80 dkg-os karfiolt rózsáira szedjük és a zöldborsóval sós vízben puhára pároljuk (1. kép).

2. A karikára vágott hagymát, a fokhagymát és a gyömbért a ghee-ben aranyszínűre sütjük, majd hozzáadjuk a kurkumát, a koriandert, a vindaloo-krémet, a cukrot, a felnyitott kardamomhüvelyt és a joghurtot (2. kép). 3-4 percig főzzük, beletesszük a vékony cikkekre vágott paradicsomot is (3. kép), és további 3-4 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a karfiolt, a zöldborsót, összefőzzük (4. kép). Forrón, rizzsel tálaljuk.

Karfiolos zöldborsó Karfiolos zöldborsó Karfiolos zöldborsó Karfiolos zöldborsó

Vindaloo-krém

Vindaloo-krém
6 db szárított cseresznyepaprika vagy
6 db szárított chilipaprika
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál ecet
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál lepkeszegmag
1 teáskanál fekete mustármag
1 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál koriandermag

1. Vindaloo-krémet otthon is készíthetünk. Ehhez először 6 darab szárított chilipaprikát (cseresznyepaprikát) meleg vízbe áztatunk.

2. Szárazon megpirítunk 1 evőkanál koriandermagot és egy teáskanál római köményt, ugyanennyi fekete mustármagot, lepkeszegmagot és fekete borsot.

3. A leszűrt chilit, a pirított fűszereket, 1 teáskanál kurkumát finomra daráljuk, majd belekeverünk 2 evőkanál ecetet és 1 teáskanál cukrot. Ezt a krémet hűtőszekrényben egy hétig eltarthatjuk.

Karfiolos zöldborsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3047 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Karfiolos zöldborsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
pinterest