Fűszeres báránysült



Elkészítés:
1. A bárányhúsról leszedjük a zsiradékot, bedörzsöljük a citromlével, sóval, borssal, és tepsibe helyezzük. Mellétesszük a hámozatlan, egész fokhagymát és a ghee-t. Sütőben, közepes hőfokon 50 percig sütjük, amíg a fokhagymagerezdek teljesen megpuhulnak.
2. A puha, megfőtt fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjból (1. kép), egyenletesen a bárányhúsra kenjük (2. kép), és meghintjük a korianderrel meg a római köménnyel. Hozzáadjuk a fahéjrudakat (3. kép), a szegfűszeget, a babérlevelet, a chiliport és a felnyitott, kissé áttört kardamom hüvelyeket.
3. A húst további 50 perc alatt készre sütjük, időnként meglocsoljuk a pecsenyelével (4. kép). A léből kivéve 10-15 percig pihentetjük, csak ezután szeleteljük fel.
4. A pecsenyelevet felöntjük a vízzel, és lábosban, nagy lángon besűrítjük. Az egészben hagyott fűszereket kivesszük. Hozzáadjuk a tejszínt vagy a joghurtot, ízlés szerint fűszerezzük, és összemelegítjük. Tálaláskor a mártást a felszeletelt pecsenyére öntjük. Kenyérrel kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |