Fűszeres báránysült

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fűszeres báránysült
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg sovány báránycomb
2 rúd fahéj
2 szem szegfűszeg
4 db kardamom
1 fej fokhagyma
2 evőkanál ghee
2 teáskanál őrölt római kömény
másfél evőkanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt chilipaprika
1 evőkanál citromlé
1 és ¼ dl natúr joghurt
vagy
1 és ¼ dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
1 dl víz

Elkészítés:

1. A bárányhúsról leszedjük a zsiradékot, bedörzsöljük a citromlével, sóval, borssal, és tepsibe helyezzük. Mellétesszük a hámozatlan, egész fokhagymát és a ghee-t. Sütőben, közepes hőfokon 50 percig sütjük, amíg a fokhagymagerezdek teljesen megpuhulnak.

2. A puha, megfőtt fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjból (1. kép), egyenletesen a bárányhúsra kenjük (2. kép), és meghintjük a korianderrel meg a római köménnyel. Hozzáadjuk a fahéjrudakat (3. kép), a szegfűszeget, a babérlevelet, a chiliport és a felnyitott, kissé áttört kardamom hüvelyeket.

3. A húst további 50 perc alatt készre sütjük, időnként meglocsoljuk a pecsenyelével (4. kép). A léből kivéve 10-15 percig pihentetjük, csak ezután szeleteljük fel.

4. A pecsenyelevet felöntjük a vízzel, és lábosban, nagy lángon besűrítjük. Az egészben hagyott fűszereket kivesszük. Hozzáadjuk a tejszínt vagy a joghurtot, ízlés szerint fűszerezzük, és összemelegítjük. Tálaláskor a mártást a felszeletelt pecsenyére öntjük. Kenyérrel kínáljuk.

Fűszeres báránysült Fűszeres báránysült Fűszeres báránysült Fűszeres báránysült
Különleges hatást érhetünk el, ha a combot kicsontozzuk, és az üreget a sütés előtt megtöltjük hámozott mandulával és szárított sárgabarackkal.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Fűszeres báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1621 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Fűszeres báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
van itthon