Tonhalszelet csicseriborsó-salátával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet tonhal
12 és fél dkg száraz csicseriborsó
2 evőkanál finomra vágott korianderzöld
1 db avokádó
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
1 db kimagozott chilipaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 szem apróra vágott mogyoróhagyma
A pácléhez:
másfél db zöldcitrom leve és reszelt héja
1 dl olívaolaj
6 db összevágott, friss koriander
vagy
6 db durvára tört, friss koriander
A tálaláshoz:
4 gerezd zöldcitrom

Elkészítés:

1. A száraz csicseriborsót leöblítjük, majd egy éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk.

2. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük. A tonhalszeleteket lapos (nem fém) tálba fektetjük, és a páclé harmadával leöntjük: a folyadék lepje el a halat. Frissen tartó fóliával letakarjuk, 3-4 órára hideg helyre tesszük. Időnként a halat megfordítjuk.

3. A csicseriborsót lecsepegtetjük, és egy nagy lábosban hideg vízzel leöntjük. A babérlevelet hozzáadjuk, a vizet felforraljuk, majd alacsonyabb lángon 1 órán át főzzük. Utána leöntjük róla a vizet, és a borsót félretesszük.

4. A salátához a csicseriborsót, a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a chilit és a paprikát tálban jól összekeverjük. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát kockára vágjuk, a korianderrel együtt a salátához keverjük. A maradék páclét átszűrjük, a salátára öntjük, sózzuk, borsozzuk.

5. A sütő grilljét a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. A tonhalat mindkét oldalán kb. 2 percig (vagy faszenes grillen mindkét oldalán 1-1 percig) sütjük. Előmelegített tányérokon, a zöldcitromgerezdekkel tálaljuk, a csicseriborsó-salátát külön tálban kínáljuk hozzá.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Gyorsabban elkészülünk, ha konzerv csicseriborsót használunk. Ezt csak le kell csepegtetni, és a 4. lépésben a salátához adni.
Az egzotikus aromákkal átjárt tonhalszeletek ízletesek és hamar elkészülnek. A csicseriborsó-saláta kitűnően illik roston sült zöldségekhez vagy csirkéhez is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Tonhalszelet csicseriborsó-salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Tonhalszelet csicseriborsó-salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
recepttár