Kókuszos halcurry

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos halcurry
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kókuszreszelék
1 darabka gyömbér
4 dl víz
2 teáskanál citromlé
1 fej közepes méretű hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
1 teáskanál római kömény
½ teáskanál édesköménymag
2 db szárított chilipaprika
¾ teáskanál kurkuma
2 evőkanál apróra vágott koriander
2 teáskanál tamarindkrém
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított chilipaprikát 15 percre beáztatjuk. A halfilét vastag szeletekre vágjuk (1. kép), bekenjük a citromlével, és félretesszük.

2. A római köményt, az édesköményt és a kókuszt serpenyőben, szárazon aranyszínűre, illatosra pirítjuk. Borsdarálóban vagy mozsárban porrá törjük (2. kép).

3. A kb. 2 cm-es darabka gyömbért, a paprikát, a fokhagymát és a hagymát péppé turmixoljuk, belekeverjük a megőrölt pirított fűszereket, a kurkumát és a tamarindkrémet.

4. Az így kapott fűszerkrémet a vajban állandóan kevergetve 1,5-2 percig sütjük, felöntjük a vízzel (3. kép), és felforraljuk. 6 percig tovább rotyogtatjuk.

5. Beletesszük a besózott halat és a felaprított korianderlevél felét. Lassú tűzön kb. 6 perc alatt puhára főzzük (4. kép). Rizzsel tálaljuk, és a megmaradt korianderlevéllel díszítjük.

Kókuszos halcurry Kókuszos halcurry Kókuszos halcurry Kókuszos halcurry
A tamarind-sűrítménytől jellegzetes savanykás ízt kap az étel, de vigyázzunk, erős hashajtó hatású! 1 evőkanál citrom- vagy zöldcitromlével helyettesíthetjük.
Kókuszos halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1134 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Kókuszos halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
recepttár